prettyianthe
Obermaat

|
Verfasst am: Mo 08 Jun, 2026 10:31 Titel: Sərhəd Otağında Bir Gec& |
|
|
Mən uzun illərdir ki, sərhəddə işləyirəm. Gömrükçü. Hər gün minlərlə insan keçir qarşımızdan. Bəziləri gülür, bəziləri əsəbiləşir, bəziləri də qorxur. Mən onlara baxıram, pasportlarını yoxlayıram, başlarını qaşıdıqlarını görürəm. Darıxdırıcı işdir, bilirsiniz. Amma pul lazımdır. Ailə, uşaq, ev.
Həmin gecə növbəm çox ağır keçdi. Sərxoş sürücü, saxta sənəd, bir də qaçaq mal hamısı birdən. Axşam saat 10-da işim bitdi. Yorğun, qəzəbli, ac. Evə getdim. Arvad yatmışdı. Mətbəxdə oturub çay dəmlədim. Siqaret yandırdım. Telefonuma baxdım.
Dostlardan biri status yazmışdı: Mostbet türkiye oyunçuları üçün böyük bonuslar. Maraqlı oldu. Axı mən Türkiyə ilə sərhəddə işləyirəm, oranı yaxşı bilirəm. Dostumun göndərdiyi linkə girdim. Sayt açıldı. Mostbet türkiye yazısı gözüma dəydi. Qeydiyyatdan keçdim. Ad, nömrə, bir neçə klik. Hamısı.
Depozit qoymaq istədim. Cibimdə 15 manat var idi. Düşündüm: uduzsam nə olacaq? İtirərəm. Amma bir səs dedi: cəhd elə. 15 manat atdım. Sweet Bonanza seçdim. Konfetlər, meyvələr. Fırladım. Fırladım. Fırladım.
15-dən 10-a düşdü. 10-dan 7-yə. 7-dən 4-ə. Düşündüm: budur, itirdim. Amma birdən konfetlər partladı. Bonus. 10 pulsuz fırlanma. 2 manat, 3 manat, 5 manat, 1 manat, 4 manat, 7 manat, 2 manat, 6 manat, 3 manat, 5 manat. Cəmi 38 manat. Balans 42 manat oldu.
O gecə 40 manat çıxardım. 2 qaldı uduzdum. Səhər işə gedəndə cibimdə əlavə 40 manat var idi. Arvada 20 verdim, dedim: işdə mükafat. Sevindi. Mən də sevindim. Amma içimdə bir hiss mənə deyirdi: bu, təsadüfdür. Bir də oynamasan yaxşıdır. Dinləmədim.
Həmin həftə mostbet türkiye-də oynamağa davam etdim. Hər axşam 15-20 dəqiqə. Bəzən qazanırdım, bəzən uduzurdum. Amma həftənin sonunda ümumi qazancım 65 manat oldu. Kiçik bir məbləğ, amma sabit. Mənə inam verdi.
İkinci həftənin çərşənbə günü həyatımın ən böyük uduşunu yaşadım. Mostbet türkiye-də Gates of Olympus oynayırdım. 20 manat depozit. Zevs, ildırımlar. Oynadıqca balans 20-dən 30-a, 30-dan 25-ə, 25-dən 41-ə, 41-dən 33-ə. Sonra bonus. Pulsuz fırlanmalar. 10 dövrə. 5 manat, 7 manat, 12 manat, 4 manat, 9 manat, 15 manat, 6 manat, 10 manat, 3 manat, 8 manat. Cəmi 79 manat. Balans 112 manat. Amma oyun bitmədi yenə bonus. Daha 10 fırlanma. 6 manat, 10 manat, 4 manat, 13 manat, 7 manat, 11 manat, 5 manat, 9 manat, 2 manat, 14 manat. Cəmi 81 manat. Balans 193 manat.
O gecə sərhəddə işlədiyim yoldaşlarıma zəng etdim. Dedi: nə var? Mən dedim: 193 manat qazandım. Güldülər. İnanmadılar. Səhər bank kartımı göstərdim. Mat qaldılar. Dedim: Mostbet türkiye sayəsində. Onlardan biri də başladı. O da qazanır indi. Ayda 50-60 manat. Azdır, amma çörək puludur.
Həmin uduşdan sonra qaydalarımı yazdım. Kağıza. Divara yapışdırdım. Qayda 1: depozit maksimum 20 manat. Qayda 2: 50 manat qazansan, çıxar. Qayda 3: udursan, həmin günü bağla. Qayda 4: heç vaxt borc pul qoyma. Bu qaydaları 7 aydır pozmamışam. Və bu 7 ay ərzində heç vaxt böyük uduzmamışam. Bəli, uduzmuşam amma 20-30 manat. Qazancım isə hər ay 100-150 manat.
İndi mostbet türkiye mənim üçün sadəcə oyun deyil əlavə gəlir mənbəyidir. İşdən sonra yorğun gəlirəm, çay dəmləyirəm, 15 dəqiqə oynayıram. Qazanıram çıxarıram. Udururam bağlayıram. Stressimi atıram. Pul da qazanıram. İkiqat fayda.
Həmin sərxoş sürücü, saxta sənəd, qaçaq mal hamısı o gecə baş vermişdi. Amma axşam evə gəlib mostbet türkiye-də oynamasaydım, bəlkə də bu gün burada olmazdım. Həyat nə qəribədir ən pis günündə ən yaxşı şey başına gələ bilər. Mənim başıma gəldi. Və mən buna hazır idim? Yox. Amma öyrəndim. Tez öyrəndim. Çünki pul itirməkdən qorxurdum. O qorxu məni ağıllı etdi.
Bu gün sərhəddə işləyirəm. Hələ də gömrükçü. Hələ də pasportları yoxlayıram. Amma artıq fərqliyəm. Daxilimdə bir sakitlik var. Çünki bilirəm ki, çətin gündə arxam var. O arxa mostbet türkiye deyil o arxa mənim qaydalarımdır. İntizamımdır. Özümü idarə etməyimdir. Oyun bunu mənə öyrətdi.
Dostlarımdan biri mənə dedi: sən qumarbazsan. Mən dedim: yox, mən gömrükçüyəm ki, əlavə gəlir tapıb. O güldü. Mən də güldüm. Amma bilirəm ki, hər kəs mənim kimi ola bilməz. Hər kəsdə iradə yoxdur. Mənim var. Ona görə də qazanıram. Və qazanmağa davam edirəm.
Bu axşam yenə növbəmişəm. Sərhəddə oturmuşam, maşınları gözləyirəm. Bir az sonra evə gedəcəyəm, çay dəmləyəcəyəm, mostbet türkiye-ni açacağam. Bəlkə qazanaram, bəlkə yox. Fərqi yoxdur. Çünki mən artıq qazanmışam özümə inamı qazanmışam. Və bu, heç bir oyunun verə bilməyəcəyi bir şeydir. Bunu özüm yaratmışam. Qaydalarımla. İntizamımla. Və bu gün də davam edirəm. Sərhəddə işləyirəm. Oynayıram. Qazanıram. Yaşayıram. Həyat gözəldir. Hətta itkilər olsa belə. Çünki itkilər də dərsdir. Mən dərsimi almışam. İndi növbə qazancdadır. Və gələcək. Bilirəm.
|
|